hils på våre veiledere

 

Alle som arbeider i Fjellsentralen er håndplukkede fjellfolk med lang erfaring og god formidlingsevne. Vårt mål er at alle våre gjester får en lærerik, trygg og minneverdig fjellopplevelse.

 

 

 
 

JØRGEN AAMOT

Jørgen er internasjonalt godkjent tindevegleder med 20 års veiledererfaring innen snø, fjell og is. Han har kjørt på ski og klatret over hele verden med blant annet tre skiekspedisjoner til høye fjell i Himalaya. Jørgen har studert friluftsliv i tre år ved høyskolen i Bø og har bidratt til flere bokutgivelser om ski og klatring. Når NORTIND skal utdanne nye tindevegledere brukes Jørgen som veileder innen emnene snø, ski og skred. Han bor i Hemsedal der han også arbeider for NVE som skredvarsler og som skredobservatør.

 
 

TOR OLAV NAALSUND

Tor Olav er internasjonalt godkjent tindevegleder med 20 års veiledererfaring. Han har hovedfag i  idrett og har ellers en solid idrettslig bakgrunn blant annet fra telemarkslandslaget. Interessen for bratt skikjøring har ført til mange førstenedkjøringer i norske fjell og krevende skiekspedisjoner til Kina og Alaska.  Han har lang erfaring med sikkerhetsarbeid rundt innspiling av skifilmer. Når NORTIND skal utdanne nye tindevegledere brukes Tor Olav som veileder innen emnene snø, ski og skred. Tor Olav bor i Oppdal der han i tillegg til å være sauebonde arbeider som skredobservatør for NVE.

 
ØyvindEek.jpg
 

ØYVIND EEK

Øyvind er en fjellfrelst Drammensgutt bosatt i Hemsedal. Han er en solid og dyktig ski- og klatremann med et godt humør som smitter lett. Øyvind er under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. 

 
 
10547664_10152537318035937_2806010151640182412_n.jpeg
 

ROALD LANDE

Roald er en allsidig fjellkar fra vestlandet. Han trives med det aller meste innenfor friluftslivfeltet, og har en bachelor i friluftsliv og praktisk-pedagogisk utdanning fra Norges Idrettshøyskole. I tillegg er Roald NF-godkjent bre - og klatreinstruktør og er under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. Om han ikke er på fjellet, er han ofte å observere på fjorden hvor han gjerne holder kajakkurs. Dette har blant annet bragt han til Svalbard og Grønland. Ved siden av fjell - og friluftslivet jobber han med tilkomstteknikk både på land og i Nordsjøen.

 
pål.jpg
 

PÅL RØSRUD

Pål er utdannet ved Norges Idrettshøgskole hvor han også har jobbet som lærer/veileder innenfor friluftsliv. Han har lang erfaring som guide med blant annet flere sesonger på Svalbard. I tillegg har han hatt med seg gjester til Grønland på kajakktur, Aconcagoa, Kilimanjaro og Nepal. Pål er under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. Dette er en flink og likanes kar som setter sitt preg på turen i positiv forstand!

 
 

BJØRG selvåg

Bjørg er en sosial jente som setter pris på å tilbringe dagene ute i naturen sammen med andre. Med hennes omgjengelige væremåte er det vanskelig å ikke trives i hennes turfølge. Bjørg er solid og trygg, og veileder deg med stødig hånd gjennom opplevelser i naturen, samtidig som hun nesten alltid har et smil på lur. Bjørg bor i Hemsedal, har sin bakgrunn fra Forsvaret og er nå under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. 

 

 
 
 
 
 
 

Tindevegleder

Tindevegleder er yrkestittel for den høyeste profesjonelle utdannelsen innen fjellsport. Her kan du lese om Nortind, foreningen som utdanner Tindevegledere i Norge.

Norsk Fjellsportforum

Fjellsentralen er godkjent som kursarrangør av Norsk Fjellsportforum (NF) på høyeste nivå.