NF KLATREKURS

 

NF har en standardisert kursstige innen klatring, bre og skred. Fjellsentralen er godkjent arrangør på høyeste nivå og arrangerer alle kursene i NF sin kursstige. Ta kontakt dersom dere er en gruppe som ønsker NF kvalifiserende kurs.

 


METODEKURS KLATRING:

Dette kurset er første trinn i utdanningen til klatreinstruktør 1 lavland og klatreinstruktør 1 høyfjell. Kurset gir deg en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning. 

Gjennom klatring og øvelser blir standard metodesett, sikkerhetskrav og taulagsrutiner gjennomgått. Du vil iløpet av kurset få løpende tilbakemelding på din egen praksis. Kameratredning med en grundig gjennom gang av de mest sentrale metodene er en sentral del av kurset.

Kurset er praktisk orientert, som deltager får man mye egenpraksis i sikringsmetodikk og kameratredning. Fokuset er på forståelse, læring og mestring. Kurset bærer ikke preg av eksaminasjon eller testing, men som deltager vil man få en grundig tilbakemelding på egent ståsted. 

Dette kurset har opptakskrav og du må søke om deltagelse. Du må fylle inn og sende inn loggbok sammen med søknaden din. Lenke til loggbok finner du her og lenke til søknadsskjema finner du her. Ferdig utfylt loggbok og søknadsskjema sendes til Fjellsentralen minimum 6 uker før kursstart.

Vi anbefaler deg å lese om metodekurs klatring i Nasjonal Standard. Nasjonal Standard finner du ved å klikke her.

 

VARIGHET:

  • 4 hele dager

TID:

  • 31.07-03.08.2018. Hemsedal
  • 28.08-31.08.2018. Hemsedal

PRIS:

  • NOK 6600,- ved minimum tre deltagere
 

VEILEDERKURS KLATRING LAVLAND/HØYFJELL:

Kurset skal bevisstgjøre og forberede deltakerne på den kommende rollen som klatreinstruktør og veileder i høyfjellet.  På kurset blir det gjennomgått pedagogiske tilnærminger til ulike situasjoner på klatrekurs i høyfjellet samt på kameratredningskurs. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen hvor deltakerne skal vise at de har nødvendig forståelse, kunnskap og egenferdighet innen sikkerhet, sikringsarbeid, klatreteknikk, lederskap og formidling samt vise at de har initiativ og driv nok til å fungere som instruktør både i lavlandet og i høyfjellet. 

For å kunne søke på veilederkurset må du ha gjennomført metodekurs klatring. Du må også kunne dokumentere assistentpraksis etter kravene i avsnitt 9.4 på side 43 i Nasjonal Standard. Vi anbefaler deg å lese om veilederkurs klatring i Nasjonal Standard fra side 44. Lenke til Nasjonal Standard finner du her. Ferdig utfylt søknadsskjema med nødvendig dokumentasjon sendes til Fjellsentralen minimum 6 uker før kursstart.

 

VARIGHET:

  • 4 hele dager

TID:

  • På forespørsel ved nok deltagere.

PRIS:

  • Varierer med deltagerantallet.